Přeskočit na hlavní obsah

Mini chlapík a nočník aneb je to brnkačka

Král nočníků, Tomáš mašinka
Jako naivní prvomatka, jsem si myslela, že naučit mini chlapíka na nočník bude absolutní brnkačka. Povzbuzena čtením názorů jiných matek a různejch užitečnejch článků, jsem si počkala až bude mini chlapík schopnej sedět, neb to prej nemá cenu zkoušet, když je dítě v leže. Tady bych chtěla podotknout, že jsem si tato fakta studovala pouze na českých portálech, americký to totiž neřeší, pokud dítěti není tak minimálně kolem 10 let, prej v pubertě už by plíny mohly zasahovat do začínajícího společenskýho života. Prostě většina Amerických rodičů tomu nechává mnohem volnější průbeh než je zvykem mezi českýma matkama.

Jelikož je mini chlapík napůl český dítě rozhodla jsem se, že se do toho odplínování pustíme fakt na tvrdo před mini chlapíkovýma druhejma narozeninama a ten pokus s nočníkama, kterej jsem zkusila kolem mini chlapíkova roku a půl radši zapomenu celej, neb jak jsem si přečetla jsem mu málem způsobila újmu na celej život. Normálně mohl chudák čůrat do gatí až do stáří a to kvůli mámě, která ho zkoušela dávat na nočník, když ještě nebal mentálně připravenej, ona to totiž není žádná legrace, takový nočníkování. 

Únor
Ano, už je to tady začínáme trénovat na nočník, tak Jessovi už jednak budou za pár týdnů dva roky a jednak je na největší velikosti plín, tedy zatím jen na noc, ale přeci jen. Ano, koupila jsem všechno potřebné Jessínek má jeden nočníček šedivý a jeden nočníček jako Mašinka Tomáš, který zahouká, když se do něj dítko vyčůrá, máme taky záchodový sedátko a plno knížek, přípravu jsem tedy nepodcenila. Ale narazila jsem na menší problém zvanej Jesse. Ne, ten kluk tam prostě sedět nebude, mašinka Tomáš může houkat, celkově se může třeba stavět na hlavu,, vtip je ale v tom, že se to mini chlapík nidky nedozví pokud se do toho nočníku nevychčije. Zeptala jsem se svý moudrý matky jak na to. "No, hele tobě i tvýmu bráchovi prostě vadilo bejt pochcaný. Šlo to celkem samo. Problém máš v tom, že je tohle Jessovi celkem u zadku." Není nad rady starších a zkušenějších. Díky ti studnice vědomostí tak na tohle bych sama nepřišla. Ptát se tchýně smysl nemá, ta má americký přístup, prej se to jednou naučí. No tak je fakt, že synovci se to někdy těsně před čtvrtym roce naučili. Nikam to nehonim, s nikym nesoutěžim, ale přece jenom další dva roky umejvat zadek? Zatím teda chodí Jesso více méně nahatej a kudy chodí tudy chčije, výhodou je, že když se pochčije tak to víme, neboť začne zběsile běhat po bytě a hledat autíčka, aby si je mohl v těch teplých chcankách omýt..ano, zdá se, že Jesso je work in progress.


Písnička na přání

O dva tejdny později
Moje dítě je génius, před třema dny přišlo na to jak si zahrát tu písničku na nočníku, aniž by se do nočníku muselo vyčůrat..ono stačí si do nočníku stoupnout a tlakový to tlakový čidlo hraje o sto šest. To hraní to dítě ovšem tak nadchnulo, že si nočník obrátilo vzhůru nohama a našlo zázračnej čudlík, kterým se písnička dá spouštět jen tak a tak nám doma dva dny hrála Mašinka Tomáš juhů. Podle mý mámy a Amíka to je dobrý znamení neb dítě se má s nočníkem nejdřív skamarádit a získat k němu důvěru. No tak uff seznámení tedy proběhlo na jedničku, kdykoliv teď zabloudí oko mého synka k nočníku začne si prospěvovat iiiíí, aaaajjaaj huuuuu. Pokroky jsou ovšem znát i jinde. Třeba dneska ve 4 ráno mě probudilo volání "mamá, mamá," já mírně rozespalá jsem si přenesla mini chlapíka do postele, kde jsem zjistila, že je durch pochcanej, no nic, jdu pro plíny a ujmu se převlíkání, které mi rozveseluje jednak rozesmátá tvář mini chlapíka a jednak jeho veselé ble, ech, ech. Ano, je to zjevné zechcaný pyžamo není ve 4 ráno to nej. 

Jdeme trénovat máme na to celý víkend a mašinka Tomáš má v zásobě překvapení...hraje oslavnou ódu, kterou Jesso ještě neumí zpustit!!
Mini chlapík zkoumá možnosti

Březen
Ano, moje dítě už opravdu začalo používat nočník, máme to vychytaný tak 40 na 50 no možná, 30 na 70, s tím, že mám fakt veliký štěstí a mám doma pračku a sušičku, protože ty chcanky z těch 70 procent fakt děsně páchnou.

Duben
Tři rady matkám, které se snaží naučit své dítko na nočník: 1. chcanky se perfektně vytírají tričkem, ručníkem, čímkoliv je po ruce, ale pozor na ponožky ty jsou moc malý 2. je lepší to tričko, ručník, hrst ponožek vyprat ten samej den, protože to děsně rychle zasmrádne 3. pořiďte si sušičku...HODNĚ ŠTĚSTÍ

Květen-
Pořád ocenuju ten neuvěřitelnej vynález zvanej pračka a sušička, oboje definitivně vymyslela nějaká matka, která učila dítě na nočník.
Mini chlapík je ale frajer, chodí normálně na nočník a děsně se mu to líbí, na nočník chodí dokonce i když už mu nehraje, protože to hraní rozbil během trénovaní. Nejvíc se asi mini chlaékovi líbí naše radostný tleskání, líbí se mu to tak moc, že ke mě přišel minilou neděli ráno do postele a s rozzářenym výrazem mi si sám tleskal, taky jsem zatleskala, ale nerada, neb to bylo Amíkovo ráno a ranní služba.

Konec května, začátek června
Konečně se pořádně oteplilo, ale že to letos jako naschvál fakt trvalo, mini chlapík má otevřený dveře na dvorek a tam i začal chodit občůrávat všechny rostliny, rajčata prej budou letos veliký. Nevim, asi to má odkoukaný od kocoura, od Amíka má zas odkoukaný čůrání ze stoje, který je obvzvlášť dobrý, když to zkouší do nočníku, ještě neví, že se u toho totiž musí stát v klidu, Amík bude muset zlepšit lekce.
Klika, že už jsme skkoro u finiše, ty proudy chcanek totiž nemá šanci zachytit žádná plína. Škoda, jenom, že se mini chlapík naučil novou spánku oddalovací techniku "mám žízeň." Je skoro půlnoc a já jdu převlíknout mini chlapíka, jeho deku, prostěradlo a schovat pochcaný usínáčky. 

Začínáme lekce: "Jak usnout a neumřít žízní." "Ne, žízeň nemáš, tady máš chleba na dobrou noc." "Jen chvilku postůj a uvidíš jak daleko dočůráš." "Trefujem se na terč," lekce pro otce a syna. "Držim, držim, kalhoty si nepochčiju." "Jen si klidně dojdi sám." "Ja kse ve dvou letech naučit vytírat tři litry tekutiny z podlahy."

Vítězství je naše







Komentáře

  1. Jooooo :-D gratuluju a závidím. Nás to čeká. Jsem ve fázi odhodlání k sundání plen...protože po slibném začátku si říkat a chodit přestal, asi ztratil zájem. Nastoupí nejspíš čůrání na kytky a do WC...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky ještě vychytáme detaily a bude to super a třeba si i Amík zapamatuje, že kachna není kakat :-D Hele to bylo přesně to samý, naučil se to trochu a pak se na to na dva měsíce úplně vykašlal, tak jsme mu šoupli znova plíny a vyčkali na teplejší počasí a pomohlo to..držím palce

      Vymazat
  2. Señorovi budou dva roky v srpnu, rekne se tak ve 2% a vetsinou az po akci...hauuu a pochcany nohy na zahrade jsou to nejlepsi :)...super cteni, jsem rada, ze mam susicku a nejsem v tom sama :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je senor frajer, takhle brzo si rikat! Neboj sama v to mnesji, mini chlapik ted uy solidne cura do nocniku, problemem jsou ta hovna, ktery trousi kudy chodi :-D to jeste musime vychytat a bude pohoda :-D Drzim palce!!!

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Covid a život v New Yorku

  “A u vás je všechno otevřený?” Tak tuhle otázku dostávám už hodně dlouho a moje odpověď je pořád stejná: “U nás nebylo všechno otevřený od loňskýho března.”   New York City má 8,5 mil obyvatel a hustota zalidnění je přes 38 000 na km2, ČR má přes 1é mil obyvatel a hustotu zalidnění asi 138 na km2. Od začátku pandemie tu na covid umřelo přes 29 000 lidí, většina z nich na jaře.    Začalo to tu hodně špatně. Úplný lockdown a jediný, co ve městě, který nikdy nespí, bylo slyšet bylo neustálý houkání sanitek. Jednu dobu tu umíralo kolem 1000 lidí denně. Nikde nebyly k dostání masky, čistící prostředky a JIPky byly narvaný k prasknutí.    New York City je s přes milionem studentů největší školní distrikt v USA. Hned v březnu se zavřely všechny školy a začala pouze online výuka, školy se neotevřely do konce školního roku. Na podzim nám tu dali na výběr, hybrid nebo jen online. Hybrid znamená, že dítě chodí do školy dvakrát, třikrát v týdnu, je ve třídě se šesti až deseti dalšíma dětma a nes

Jak jsem šila roušku

Tak jako jo, nevím co je se mnou, ale řeknu vám, že ušít tu roušku je kurva těžký. Rozhodla jsem se ušít roušku. Celé Čechy to zvládají a šijí po tisících, budí se ve mě vlastenecký pud no a taky nouze, protože ty čtyři roušky, co tu máme od malířů, tak ty taky nevydrží věčně. Šicí stroj mám koupený a naučit jsem se to chtěla vždycky a jak mi to máma ukazovala loni, tak vím, že je to brnkačka. Jsem za běsnícího drnčení stroje vyrostla. To dám !! Na youtube jsem si vytipovala návod. Mařenka říká, že to je úplně jednoduchý. Amík košili nepotřebuje, má tam stejně flek.  Jdu stříhat. Měla jsem si pustit youtube až do konce, Mařka se zapomněla zmínit, že potřebuju látku o jiným rozměru než říkala Pavla na Facebooku. Amík má košili velkou. Pouštím si k tomu HBO a řeknu vám, ta Kateřina Veliká, to je dobrá minisérie. Jdu hledat jinou youtuberku. Našla jsem Jitku, ta vypadá slibně. Podle tetování je cool, nebude se s rouškama mazat a cejtím to v kost

Bakhtapur aneb první dny v Nepálu

Bakhtapur Naše nepálský dobrodružství jsme měli fakticky skvěle vymyšlený. Neb plánování je naší silnou stránkou, jediný co jsme měli věděli, bylo to, že se chceme aklimatizovat v menším městě a ne se hned vrhnout do víru velkoměsta Kathmandu. A tak jsme si předplatili malej, ale podle průvodce a recenzí naprosto skvělej rodinej B&B ve městě Bakhtapur. Ubytování nám taky nabídlo vyzvednutí na letišti. V Kathmandu jsme přistáli navečer. Prošli jsme imigračním, dostali do pasu krásný víza a teď co. Někde tam venku měl stát někdo, kdo nás má dovízt do hotelu. Jen jsme prošli branou sesypala se na nás hromada lidí. "Ne, my víme, kam jdeme. Děkujem, nechcem." Snažíme se oba vystupovat děsně sebevědomě, ale netušíme. Konečně Amík spatřil v davu toho někoho. Pán mává cedulí. Paráda. Vzládli jsme to. Sedíme v dodávce, jedem...někam. Občas se ze tmy vynoří auto, cyklista, motorka, jinak tma. "Hele, myslíš si, že nás vezou do toho našeho hotelu viď?" Napůl žertovně