Přeskočit na hlavní obsah

Druhá prezidentská debata aneb tohle jsou vážně volby?


Pane jo, tak jsme zhlédli drihou americkou prezidentskou debatu. Očekávání bylo velké. Proč? Protože v pátek vyšla na veřejnost nahrávka Donalda Trumpa z roku 2005, ve které debatuje o tom, co jako správnej chlap udělal jedné ženě. Dalo by se to nazvat vytahováním, až na to, že to chvílema zní spíš jako sexuální napadení.

Člověk by řekl, že by taková nahrávka mohla být i posledním hřebíčkem do rakve kampaně Donalda Trumpa. Během víkendu se v Americe zvedla úplná smršť kritiky Donalda, republikánská strana dokonce volala po odvolání Trumpa z kampaně a hodně skalních podpůrců se proti němu veřejně postavilo.

Jak proběhla debata? První půlhodina byla hlavně o té nahrávce, o které Donald tvrdil, že je to klasický povídání chlapů v šatně. Každopádně se poprvé omluvil, veřejně a dvakrát. Tak omluvil se, ale zároveň tvrdil, že ta nahrávka není tak hrozná jako ISIS. Uf, tak to bylo dobré vědět.

Mimochodem jsme se dozvěděli, že pokud Donald vyhraje tak se ujistí, že Hillary půjde do vězení, je zjevné, že Stalin to měl dobře zařízené. Dále vím, že jeho plán na americké zdravotní pojištění je nádherný a překrásný hlavně se zruší to Obamovo.  Daně, tak daně ty sníží korporacím a svoje federální daně, tak ty 20 let neplatil a je na to pyšný.

Bohužel oranžovej kandidát pokračuje v kandidatuře na amerického prezidenta. Fraška pokračuje. A já jenom pevně věřím, že Donald nevyhraje a nejsmutnější je, že ač nejsem fanynka Hillary tak pro ní prostě musím volit.

Komentáře

  1. Silene.. bohuzel to je i ceska kultura nekoho obvinit bez dukazu, ze je lhar...

    OdpovědětVymazat
  2. Také to nechápu, že se takový člověk vůbec dostal tak daleko... Politice nerozumím, ale že je někdo hulvát, tomu rozumím dobře. Nechápu, že toto lidé nevidí. Vůbec nechápu tu chuť vzhlížet, volit a podporovat hulváty a hulváctví všeho druhu.

    I my tu v ČR máme problém, že nám bude vládnout STB ze Slovenska. Skupuje média, podniky, likviduje malé podnikatele, časem půjde i po těch velkých a lidi šílejí blahem, že tu konečně bude někdo, kdo zlikviduje tu "zlodějskou" třídu živnostníků a podnikatelů. Někdo tohle nepřežije a skončí a ti, co to přežijí, si časem pod pohružkou likvidace koupí. Komunismus, jen trochu jinak, než by člověk čekal. Státu nebude nic, všechno bude jeho...

    Neskutečné... Nikdy bych nevěřila, že se tohle stane. A Vám nezávidím, být Američanka, tak teď zuřím... :-(

    Říká se, že politika je špinavá, ale problém je, že by měla být prestižní a tu špinavou politiku z ní nedělají politici, ale voliči. Je mi to líto. Ale jsem ráda, že i když je to pořád málo, že se najde pár lidí, kteří to vidí také. :-) Snad jich (nás) časem bude více!

    Tak Vám alespoň přeji hezký den! :-)
    Zuzka
    (optimistikon.wordpress.com)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je nás hodně, těch kteří nerozumí jak se takovýhle člověk mohl dostat tak daleko. ..a jinak s tebou souhlasím!

      Vymazat
  3. Ono totiž chlapskej banter je protiprávní, ale když ženská ohrozí bezpečnost nejsilnější země na světě, tak o nic tak nejde že?

    OdpovědětVymazat
  4. Ty americký volby mi letos připadají jako volba jestli si necháš useknout pravou nebo levou ruku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to spíš přijde jako useknout jednu ruku nebo obě ruce a nohy v případě Trumpa...

      Vymazat
  5. Ja ty americky volby sledovala vzdy jen z povzdali, ale letos je to teda narez...neorientuju se uplne ve vsem a neni mi jasnych nekolik bodu v tom nebo onom programu toho nebo onoho kandidata...ale po shlednuti tech poslednich debat se nedivim. Dala bych ji hlas taky, pripomina mi to minule prezidentske volby u nas. I kdyz nas pan prezident je jeste v tom prasactvi slabej cajicek oproti mistru Donaldovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nářez to teda je...tak zatim tam je volební progrma jedný kandidátky a nesmyslný blábolení oranžovýho prasete. A máš pravdu, kam se hrabe Zeman, ten aspoň nemá světovej dosah, ale Donald by držel palec na atomový zbrani, doslova!

      Vymazat
    2. To me vylozene desi, je to mamrd s prominutim na entou...Zeman se dal jak za humna nedohrabe :-/

      Vymazat
    3. Máš úplnou pravdu a děsivej není jenom on, ale i jeho voliči!

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Covid a život v New Yorku

  “A u vás je všechno otevřený?” Tak tuhle otázku dostávám už hodně dlouho a moje odpověď je pořád stejná: “U nás nebylo všechno otevřený od loňskýho března.”   New York City má 8,5 mil obyvatel a hustota zalidnění je přes 38 000 na km2, ČR má přes 1é mil obyvatel a hustotu zalidnění asi 138 na km2. Od začátku pandemie tu na covid umřelo přes 29 000 lidí, většina z nich na jaře.    Začalo to tu hodně špatně. Úplný lockdown a jediný, co ve městě, který nikdy nespí, bylo slyšet bylo neustálý houkání sanitek. Jednu dobu tu umíralo kolem 1000 lidí denně. Nikde nebyly k dostání masky, čistící prostředky a JIPky byly narvaný k prasknutí.    New York City je s přes milionem studentů největší školní distrikt v USA. Hned v březnu se zavřely všechny školy a začala pouze online výuka, školy se neotevřely do konce školního roku. Na podzim nám tu dali na výběr, hybrid nebo jen online. Hybrid znamená, že dítě chodí do školy dvakrát, třikrát v týdnu, je ve třídě se šesti až deseti dalšíma dětma a nes

Jak jsem šila roušku

Tak jako jo, nevím co je se mnou, ale řeknu vám, že ušít tu roušku je kurva těžký. Rozhodla jsem se ušít roušku. Celé Čechy to zvládají a šijí po tisících, budí se ve mě vlastenecký pud no a taky nouze, protože ty čtyři roušky, co tu máme od malířů, tak ty taky nevydrží věčně. Šicí stroj mám koupený a naučit jsem se to chtěla vždycky a jak mi to máma ukazovala loni, tak vím, že je to brnkačka. Jsem za běsnícího drnčení stroje vyrostla. To dám !! Na youtube jsem si vytipovala návod. Mařenka říká, že to je úplně jednoduchý. Amík košili nepotřebuje, má tam stejně flek.  Jdu stříhat. Měla jsem si pustit youtube až do konce, Mařka se zapomněla zmínit, že potřebuju látku o jiným rozměru než říkala Pavla na Facebooku. Amík má košili velkou. Pouštím si k tomu HBO a řeknu vám, ta Kateřina Veliká, to je dobrá minisérie. Jdu hledat jinou youtuberku. Našla jsem Jitku, ta vypadá slibně. Podle tetování je cool, nebude se s rouškama mazat a cejtím to v kost

Bakhtapur aneb první dny v Nepálu

Bakhtapur Naše nepálský dobrodružství jsme měli fakticky skvěle vymyšlený. Neb plánování je naší silnou stránkou, jediný co jsme měli věděli, bylo to, že se chceme aklimatizovat v menším městě a ne se hned vrhnout do víru velkoměsta Kathmandu. A tak jsme si předplatili malej, ale podle průvodce a recenzí naprosto skvělej rodinej B&B ve městě Bakhtapur. Ubytování nám taky nabídlo vyzvednutí na letišti. V Kathmandu jsme přistáli navečer. Prošli jsme imigračním, dostali do pasu krásný víza a teď co. Někde tam venku měl stát někdo, kdo nás má dovízt do hotelu. Jen jsme prošli branou sesypala se na nás hromada lidí. "Ne, my víme, kam jdeme. Děkujem, nechcem." Snažíme se oba vystupovat děsně sebevědomě, ale netušíme. Konečně Amík spatřil v davu toho někoho. Pán mává cedulí. Paráda. Vzládli jsme to. Sedíme v dodávce, jedem...někam. Občas se ze tmy vynoří auto, cyklista, motorka, jinak tma. "Hele, myslíš si, že nás vezou do toho našeho hotelu viď?" Napůl žertovně