Pohankový karbanátky s kyselým zelím aneb naše ukrutně zdravý jídlo


Pohankový karbanátky se špenátovým salátem

Ano, už je to tak. Rozhodla jsem se přidat sem pár receptů z našeho ukrutně zdravýho jídelníčku. Netajím se s tím, že od mýho nálezu rakoviny prsu jsme překopali naši stravu. Třeba to nemá žádnej vliv, já ale věřím tomu že má a jak je známo, když se tomu věří, tak se k tomu přidá i ten placebo efekt a navíc mě osobně to dává pocit určitý kontroly nad mým tělem. No a pak je tu ještě jedno obr plus budeme děsně fit. A až na tu malou rakovinu jsem v životě nebyla tak zdravá jako teď.

Pohanka

Pohankový karbanátky s kyselým zelím jsou tak strašně dobrý, že je s chutí jí i moje máma a to tam není ani kousek masa, dokonce jsou smažený na olivovým oleji a vůbec ne na škvarkách ani sádle.

Co potřebujeme:
1. Lámanou pohanku,
2. Kyselý zelí
3. Vajíčko
4. Mouku, používám špaldovou
5 Olivovej olej nebo klidně kokosovej, to je taky děsně dobrý

Lámanou pohanku vaříme dvě minuty nebo i tři, když vařím já, tak se na čas nedívám, Amík by to řekl přesněji. Přiklopíme a necháme tak 20 minut dojít. Uvařenou pohanku necháme trochu vychladit, pak do ní zamícháme vajíčko, mouku a kyselý zelí, podle chuti, vodu z něj ale vymačkáme. Osolíme. Na pánvi rozpálíme olivovej nebo kokosovej olej a smažíme do zlatova.

Uvařená pohanka

Salát:
1. Listy špenátu
2. Avokádo
3. Rajče
4. Cibule
5. Feta sýr

Pokud salát připravujete jako Amík, doba trvání bude tak cca 25 minut, ono než se to nakrájí na ty malinkaté kousky a než se to všechno opláchne..pokud jako já, za pár minut máte salát i s omytím, je ale fakt, že ty Amíkovy malé kousky vypadají tak nějak líp.



Tak a to je celý, není to nic těžkýho, ač Amíka by z tohohle receptu polilo,.Nikde žádný přesný váhy, míry, nikde žádnej přesnej čas smažení. Ano, dostala jsem se na úroveň receptu svý mámy: "Až to bude takový správný na pohmat, tak můžeš začít píct."  A nebo její mámy, teda mojí babičky:"Droždí tam přidej ať to dobře nakyne." No tak, to abych se přiznala jsem ještě nezvládla ani náhodou.





Komentáře

  1. Super inspirace... :) Díky! :)
    Hezké dny, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A myslím, že to zvládneme i bez těch přesných mír! :D

      Vymazat
  2. Vypadá to úžasně! Zkusím:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to chutně a já vařím podobně bez přesných mír :-) Za ta léta už člověk ví, ale pak je problém odpovědět dceři, když žádá nějaký recept, a mami, kolik přesně :-) Hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že nejsem sama, mě to vážení strašně nebaví :-D

      Vymazat
  4. Hodně věcí se prostě ani zvážit nedá :-)
    Vypadá to moc dobře!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď přesně moje řeč..a chutná to taky dobře!

      Vymazat
  5. Jo, tak já jsem spíš jako tvůj muž, nemohl by nám sem ten recept napsat i on :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel to vařím já :-D Ale není to těžký, jeden hrníček pohanky, to uvaříš ve dvakrát tolik vodě, jedno vajíčko, zelí tak podle chuti..půlku sáčku, toho velkýho a mouku, tak to aby ti to drželo dohromady..doufám, že je to trochu lepší popis :-D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

Pravidelní čtenáři