Photo by Internet |
Jedna moje kolegyně, vášnivá kuchařka, mi předloni říkala, že na Díkůvzdání udělala novej styl krocana a sice Krocanokachnu. Krocan vycpanej kachnou, která je vycpaná kuřetem a to všechno proložený nádivkou. Jako znělo to skvěle, ale mě se udělala husí kůže jenom při představě vykošťování krocana, kachny a ještě kuřete a k tomu to sešívání dohromady. Je to prý absolutní lahůdka, jak říká druhá kolegyně, která tenhle recept taky vyzkoušela. Zajímavý je, že obě dvě to vyzkoušely pouze jednou, já to ještě nikdy nedělala a nejsem si jistá, jestli se do toho někdy vůbec pustím.
Musím říct, že jsem si při sepisování a překládání tohohle receptu představovala jak se s Amíkem dohadujeme a docela jsem se nasmála. Úplně ho slyším: "Takhle to tam není napsaný. Máš nejdřív osolit a pak opepřit. Hele vytáhni tu váhu ať máme to koření přesně navážený. Hele je tam napsaný 173 stupňů ne 174." Amík se totiž při vaření drží receptu jako tonoucí stébla a úplně nejvíc nesnáší, když se otočí zády a já něco do hrnce vhodim aniž naměřim přesný množství, což dělám neustále. Tak tady je ten úžasnej recept na dlouhý zimní večery.
TURDUCKEN neboli Krocanokachna
Doba:
6 hodin, den předem příprava nádivky
Ingredience:
Pancetta narájená na kostičky, italský salám nakrájený na kostičky, olivový olej, jeden šálek na jemno nakrájené cibule, jedna cibule rozkrojená na polovinu, jeden šálek nakrájené mrkve, jedna rozpůlená mrkev, jeden a půl šálku nakrájeného zeleného celeru, 2 rozmačkané česneky, jedna čajová lžička anýzového semínka, jendo vykostěné kuře, křídla zvlášť, kuřecí droby, jedna vykostěná kachna, křídla zvlášť, kachní droby, mořská sůl, čerstvě umpletý pepř, čtvrt šálku brandy, jedna čajová lžička tymiánu, tři čajové lžičky taragonu, dva šálky na kostky nakrájené bagety, vykostěný krocan
Postup:
1.
Den předem, na slabém plameni smažíme pancettu
ve velké pánvi dokud nezhnědne. Slejeme tuk, klobásu rozdrobíme, pancetta
vyndáme a smažíme dál dokud není maso z
klobásy není kompletně udělané.
2.
Slejeme tuk z pánve, přídáme olej, nakrájenou
cibulku, mrkev, celer, česnek a anýzová semínka. 2 minuty smažíme na středním plameni. Přidáme
kuřecí a kachní vnitřnosti, osolíme a opepříme. Smažíme dokud není maso skoro
udělané, přidáme teplotu a zalejeme brandy. Zmírníme teplotu, přidáme tymián a
tarragon. Vyndáme z pánve ,maso nakrájím na kousíčky, v míse k masu přimícháme
nakrájenou housku. Necháme přes noc odležet.
3.
Ráno, vykostěného krocana osolíme, opepříme,
na maso položíme třetinu nádivky. Na nádivku vložíme kachnu, na kachnu
rozprostřeme opět asi třetinu nádivky, vložíme kuře, na které rozprostřeme
zbytek nádivky.
4.
Předehřejeme troubu na 120 stupňů. Volně sešijeme maso.
5.
Maso dame na pekáč, přidáme na polovinu
nakrájené cibule a kachní a kuřecí křídla. Pekáč přikryjeme alobalem, pečeme
dvě hodiny, poté se na maso díváme každých 30 minut, po 4 až 5 hodinách pečení,
zvýšíme teplotu na 190 stupňů. Pečeme do zlatova. Pečenou krocanokachnu necháme
přikrytou odpočinout. Servírujeme po 20 minutách.
Já to viděla nedávno v telce jak tohle vaří a říkala jsem si jak je to napadlo, dokonce nějaká firma na to i je co nacpává kuře do kachny a kachnu s kuřetem do krocana :D a prý je na tom vydělávají majlant :D
OdpovědětVymazatP.S.: s Amíkem bych vařit nemohla :D on by mě zabil :D Já všecko odvoka :D
Hele to je docela možný, je to teď poslední dobou děsnej hit, ještě jsem to nikdy nejedla, neb tchýně to dělat nechce a já nejsem sebevrah..hele já s ním taky vařit nemůžu děsně se u toho řežu jak ho ničím :-D
VymazatTyjo tak to je snad první chlap co se drží receptu 😀
OdpovědětVymazat